22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Verstappen wil dat FIA voorvleugel Mercedes inspecteert

Max Verstappen Portimao

Max Verstappen Portimao

Verstappen vind dat FIA meer actie moet ondernemen

Max Verstappen vind dat de FIA de voorvleugel van Mercedes gaat inspecteren. Het lijkt een reactie op de kritiek van Mercedes op de achtervleugel bij Red Bull, wat uiteindelijk leidde tot aanpassingen aan de auto.

Kijk dit weekend de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk hier gratis via deze live stream

Red Bull moest in Spanje de achtervleugel vervangen omdat die te ver doorboog. Ook Helmut Marko liet afgelopen week al weten dat de voorvleugel van de Mercedes geïnspecteerd gaat worden omdat die te ver doorbuigt. Verstappen is het helemaal eens met zijn Red Bull baas. “Ik vind dat ze het doorbuigen van de voorvleugel strenger moeten controleren”, aldus de 23-jarige Verstappen.

“Volgens mij is het ook logisch dat je, als je de achtervleugel controleert, ook de voorvleugel moet checken. Die hebben een veel grotere impact op de prestatie van de auto. De bal ligt nu bij de FIA.”

Sinds de Grand Prix van Frankrijk van vorige week worden de auto’s extra gecontroleerd en moest er bij onder meer Red Bull wat aangepast worden. Gezien de overwinning van Verstappen in de Grand Prix van Frankrijk heeft het Oostenrijkse team er weinig hinder van ondervonden.

Powered by WP Bannerize

 

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites