Max Verstappen heeft zijn taakstraf die hij heeft gekregen van de FIA uitgevoerd. De Limburger spreekt op zijn website over een ‘goede les’.

Zaterdag was de tweede en laatste dag van de taakstraf die Verstappen vorig jaar kreeg opgelegd door de internationale autosportfederatie FIA, omdat hij in oktober collega-coureur Esteban Ocon duwde na de Grand Prix van Brazilië. Op 12 januari liep Verstappen al een dag met stewards mee bij de E-Prix in Marrakesh.

In Genève nam de 21-jarige Verstappen zaterdag deel aan een aantal interactieve casestudysessies. Er werd daarbij een incident onderzocht, overleg gepleegd met de stewards en een passende sanctie bepaald.

Verstappen zegt op zijn website Verstappen.nl dat hij met een goed gevoel terugkijkt op zijn twee dagen taakstraf. “We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, aldus Verstappen .

“Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd. Zowel tijdens mijn dag in Marrakesh – waar ik me heb vermaakt – die me veel inzicht gaf met betrekking tot de stewards als hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”