16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Verstappen vind uitleg van klapband maar ‘vaag’

Max Verstappen

Max Verstappen

Ook Hamilton strooit nog even zout in de wonden bij Verstappen

Komend weekend staat de Grand Prix van Frankrijk op het programma. Max Verstappen keek vandaag nog een keer terug op zijn klapband bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. Pirelli liet na onderzoek weten dat de klapbanden bij Verstappen en Lance Stroll niks te maken hadden met een productiefout, maar aan rijomstandigheden.

“Ik vond de uitleg een beetje vaag, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen”, vertelde Verstappen op de persconferentie op het circuit van Paul Ricard, waar komend weekend de Grand Prix van Frankrijk op het programma staat.

“Het team heeft alles gedaan zoals het hoort. We hebben ons qua bandenspanning en alles wat daarbij hoort aan de voorgeschreven protocollen gehouden. Het zou fijn zijn als we zeker zouden weten wat de oorzaak is. Het team heeft in ieder geval niets verkeerd gedaan.”

Hamilton wijst naar Red Bull

Ook zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton strooide nog wat zout in de wonden. “Als ik naar mijn eigen team kijk, dan hadden wij geen problemen met de banden. Pirelli heeft juist geweldig werk geleverd dit jaar. De banden zijn robuuster dan in voorgaande jaren. In dit specifieke geval denk ik niet dat het Pirelli’s fout was.”

Kijk vrijdagmorgen vanaf 11.30 uur via DEZE FORMULE 1 LIVE STREAM naar de eerste vrije training voor de Grand Prix van Franrijk.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites