Verstappen wint ook de Grand Prix van Amerika

Verstappen kijkt niet uit naar de sprintace op circuit Interlagos

Dit weekend staat de formule 1 grand prix van Sao Paulo op de kalender. Max Verstappen verwacht er wel wat van op circuit Interlagos.

“De baan hier is geweldig”, zei de 25-jarige Verstappen donderdag op de persconferentie op Autódromo José Carlos Pace. “Er zijn niet veel bochten, maar door de lay-out van het circuit met alle hoogteverschillen is het toch een mooi circuit om op te rijden.”

“De sfeer rond het circuit is hier ook altijd bijzonder en het heeft een mooie geschiedenis. De fans zijn ook heel passioneel. Mijn zege hier was natuurlijk het allermooist. Maar toen ik alleen op het podium stond, was dat ook al bijzonder. De baan zou ons bovendien goed moeten liggen. Onze auto is snel, dus we hebben een goede kans om te winnen.”

Dit weekend staat er ook weer een sprintrace op het programma, maar de 25-jarige Limburger blijft er bij dat hij dat niks vind. “In zekere zin zijn we dan niet echt aan het racen”, vervolgde Verstappen. “Coureurs nemen geen risico’s, omdat de dag erna pas de meeste punten worden uitgedeeld. Met de nieuwe auto’s gaat het racen wel iets beter, maar nog steeds zijn er weinig inhaalacties.”

De eerste vrije training voor de Grand Prix van São Paulo begint vrijdag om 16.30 uur. De kwalificatie staat vrijdag om 20.00 uur op het programma en zaterdag om 20.30 uur gaat de sprintrace van start. De hoofdrace begint zondag om 19.00 uur.