Meteen naar de inhoud
Home » Verstappen tweede in Portimao bij eerste vrije trainingen

Verstappen tweede in Portimao bij eerste vrije trainingen

Max Verstappen

Bottas en Hamilton net wat sneller

Max Verstappen heeft bij de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Portugal twee keer de tweede tijd gereden. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren in Portimao twee keer sneller.

Samenvatting vrije training 1

Samenvatting vrije training 2

Verstappen

De Mercedessen van Bottas en Hamilton waren op het gladde wegdek in Portimao maar een fractie sneller dan de Red Bull van de Limburger. Desniettemin liggen er wel kansen voor Verstappen in Portugal dit weekend want in de derde vrije training en in de kwalificatie is er nog voldoende mogelijk.

Na afloop van de vrije trainingen was Verstappen niet eens ontevreden over zijn tijden in Portimao. “Het was lastig door het gladde asfalt”, zegt Verstappen op zijn website. “Ik weet dat het voor iedereen hetzelfde is, maar het was superglad en niet erg fijn om op te rijden. De auto voelde goed aan, maar we hebben nog wat werk te doen voor morgen, dat is zeker. Maar in het algemeen voelt het goed aan.”

Verstappen merkte wel dat hij nog een stuk sneller kan. “Voor de race is het nog te vroeg om daar wat over te kunnen zeggen. We kunnen nog wat sneller. De long run was niet slecht, maar de balans in de snelle ronde was niet optimaal. We zullen zien wat we morgen nog kunnen doen.” De kwalificatie voor de Portuguese GP is zaterdagmiddag om 16.00 uur. Het tijdschema voor de rest van het weekend kan je hier vinden.

Geef een antwoord