Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen topfavoriet voor pole in Saudi-Arabië

Verstappen bijna een seconde sneller dan Alonso

Max Verstappen is zaterdagavond de grote topfavoriet om pole positon te pakken voor de Grand Prix van Saudi-Arabië.

De Limburger was zaterdagmiddag bij de afsluitende derde vrije training flink wat sneller dan zijn directe concurrenten. Sergio Perez moest al zestienden toegeven op zijn collega Verstappen, maar Fernando Alonso was in zijn Aston Martin bijna een seconde langzamer dan Verstappen.

Nyck de Vries reed geen meter in de belangrijke slottraining. AlphaTauri constateerde een probleem aan de Honda-krachtbron en besloten die op tijd te wisselen voor de kwalificatie. Het betekende dat De Vries geen kwalificatiesimulaties kon doen op het snelle stratencircuit langs de Rode Zee.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië begint om 18.00 uur (Nederlandse tijd). De race start zondag op hetzelfde tijdstip.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1DartsWielrennenTennisHandbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.