Max Verstappen

Verstappen met groot machtsvertoon naar pole

Max Verstappen heeft zaterdagmorgen met groot machtsvertoon pole position gepakt voor de Formule 1 Grand Prix van Japan.

De Limburger was 0,581 seconde sneller dan de nummer twee Oscar Piastri van McLaren. Lando Norris teamgenoot van Piastri reed naar de derde tijd. Piastri zijn tweede plaats mag uniek genoemd worden, want de Australiër stond nog nooit bij een Grand Prix op de eerste startrij.

Sergio Pérez kon zijn teamgenoot Verstappen bij lange na niet bijhouden en was acht tienden langzamer. De Mexicaan werd vijfde, en zag ook Charles Leclerc in de Ferrari nog voor zich kwalificeren. Carlos Sainz werd in de tweede Ferrari zesde. Vorige week won de Spanjaard nog in Singapore.

De Formule 1 Grand Prix van Japan begint zondagmorgen om 07.00 uur.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.