Verstappen doet goede zaken bij Grand Prix van Emilia-Romagna

Max Verstappen heeft bij het Formule 1 weekend in Emilia-Romagna de maximale aantal punten weten te pakken. De Limburger van Red Bull Racing won zaterdag de sprintrace en was zondag heer en meester in de race die hij ook won en zelfs de snelste ronde noteerde voor het extra bonuspunten.

Lees ook: Verstappen wint sprintrace op Imola

In een race die op een nat wegdek begon was Verstappen goed weg bij de start en sloeg daarmee direct een gaatje met Charles Leclerc die slecht uit de startblokken kwam. De Monegask van Ferrari werd direct ingehaald door Sergio Perez en Lando Norris en moest in de achtervolging.

Ondanks dat de omstandigheden steeds beter werden gedurende de race kon Leclerc geen jacht maken op Perez en Verstappen. Leclerc nam alle risico in de laatste acht ronden, vloog van de baan en moest een extra pitstop maken. Vanaf P9 knokte hij zich nog naar P6 maar verloor daarmee wel punten voor het WK-klassement. Omdat Verstappen alle punten pakte dit weekend is hij nu weer nummer twee in het klassement achter Leclerc.

Ook na afloop van de race was Verstappen blij met dit goede raceweekend in Italië. „Vrijdag en zaterdag zag het er al goed uit, dit was een sterk weekeinde voor ons”, aldus Verstappen. „Dan is het altijd nog afwachten hoe competitief we op zondag zijn, maar als team hebben we het heel goed gedaan.”

Scroll to top
%d bloggers liken dit: