Verstappen pakt record met 10 Grand Prix overwinningen op rij

Verstappen rijd record Vettel uit de boeken

Max Verstappen heeft zondag de Grand Prix van Italië gewonnen en daarmee zijn 10e race van dit seizoen op rij weten te winnen. Met die overwinning rijd Verstappen het record van de Duitser Sebastian Vettel in 2013 (9 overwinningen op rij) uit de boeken.

Verstappen moest er in het begin van de race wel voor vechten, want de kopman van Red Bull Racing startte vanaf P2 achter de Spanjaard Carlos Sainz (Ferrari). Sainz hield Verstappen in het eerste gedeelte van de race achter zich, maar toen hij zich ver remde onder de druk van de Nederlander was het voor Verstappen een koud kunstje om de leiding over te nemen.

Verstappen wist daarna zijn voorsprong snel uit te gaan breiden, maar moest in de laatste twee ronden gas terug nemen omdat zijn motor te warm werd. Gelukkig lukte het hem om de auto naar de finish te brengen. Zijn teamgenoot Sergio Perez eindigde als tweede en Sainz als derde.

Zoek en vind het via Sport in Nederland

Elke sportliefhebber die de website van Sport in Nederland bezoekt zal op zoek zijn naar haar of zijn favoriete sport. Wij besteden aan alle sporten op onze website wel aandacht. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Natuurlijk besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op onze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook bij ons vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.

Op zoek naar een gratis live stream? Formule 1 kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

/