Verstappen krijgt € 50.000 boete

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen komt weg met forse boete van € 50.000

Max Verstappen heeft voor het aanraken van de formule 1 bolide van Lewis Hamilton een boete gekregen van € 50.000 euro. Verstappen raakte na afloop zijn eigen achtervleugel aan en zat daarna aan die op de auto van titelrivaal Lewis Hamilton. Dit is tegen de reglementen.

Volgens de FIA is uit alle beelden die zijn bestudeerd duidelijk geworden dat Verstappen de auto van Hamilton wel aanraakt, maar dat er niets beweegt. De leider in de WK-stand oefende geen significante druk uit op de onderdelen die hij heeft aangeraakt, zo oordelen de stewards.

De stewards beamen ook wat Red Bull-teambaas Christian Horner eerder liet optekenen: dat coureurs wel vaker elkaars auto’s bestuderen en aanraken in het parc fermé. “Toch is het een overtreding van de regels, met potentieel serieuze consequenties voor anderen. Daarom is een boete op zijn plaats.” Verstappen en Red Bull kunnen nog in beroep tegen de straf.

Gratis Sport Kijken

Online sport kijken? Check dan eens de voetbal livestream pagina van Actueel Sportnieuws. Wil je online meerdere sporten gratis kijken dan kan je ook via deze livestream van Gratis Sport Kijken proberen om een livestream te vinden. Het laatste Formule 1 en Moto GP nieuws is ook te vinden via Sport in Nederland.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: