16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Verstappen klopt Hamilton in sprintrace

Max Verstappen live stream Formule 1 Grand Prix van Spanje (Foto Wikimedia Commons)

Max Verstappen live stream Formule 1 Grand Prix van Spanje (Foto Wikimedia Commons)

Verstappen klopt Hamilton bij de start

Max Verstappen start zondag bij de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf pole position. De 23-jarige Limburger won zaterdagavond de sprintrace en pakte daarmee pole op Silverstone. Het experimentele evenement vond op Silverstone voor het eerst plaats. De coureurs reden 17 rondjes en de uitslag van de race bepaald de startgrid voor de normale race die op zondagmiddag gereden zal worden.

Verstappen was bij de start beter weg dan Hamilton en greep direct de leiding. In de eerste ronde stond de WK-leider nog wel even onder druk van zijn Britse rivaal, die zijn auto er in de snelle Copse-bocht naast wilde zetten. Verstappen had echter de binnenkant en kon die aanval eenvoudig afslaan.

In het slot van de race hield Verstappen wegens forse bandenslijtage nog even in, maar Hamilton was niet in staat om de Nederlander nog verder onder druk te zetten.  Verstappens teamgenoot Sergió Perez had een vervelende middag. De Mexicaan spinde in de openingsfase van de baan bij het uitkomen van de snelle Maggots- en Becketts-bochten en bleek zijn auto daarbij te veel beschadigd te hebben. Red Bull riep Pérez vlak voor de finish naar binnen, zodat het team nog aan de auto kan werken voor zondag.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites