Verstappen boekt achtste zege op rij in Spa

Verstappen ook op Spa Francorchamps sneller dan concurrentie

Max Verstappen heeft zondagmiddag op circuit Spa-Francorchamps de formule 1 grand prix van België gewonnen.

Voor de 25-jarige Limburger van Red Bull Racing is het zijn achtste zege op rij. Verstappen die door een gridstraf vanaf p6 moest starten, nam in ronde 17 de leiding en kwam met 22 seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Perez als eerste over de streep. Charles Leclerc reed in zijn Ferrari naar de derde plaats.

Wennen vanaf P6

“Het was even wennen vanaf P6, maar ik wist dat we een geweldige auto hadden. Ik moest vooral de eerste bocht zien te overleven, want het was dringen”, zei Verstappen in zijn eerste reactie.

“Het lukte me om uit de problemen te blijven. Daarna had ik steeds de juiste inhaalacties. In het begin werd ik wat opgehouden, maar daarna kon ik mijn eigen tempo rijden. Het was weer genieten.”

Lees meer nieuws bij Sport in Nederland

Sport in Nederland besteed aan veel sporten ruimschoots aandacht. Lees via onze website ook het laatste voetbal en formule 1 nieuws. Ook aan wielrennen, darts, tennis, volleybal, atletiek en hockey besteden we ruimschoots aandacht. Ook vind je soms een gratis livestream naar een sportevenement. Lees dus nu het allerlaatste en actuele sportnieuws via Sport in Nederland.

/