Formule 1 Sportnieuws

Verstappen acht kans op zege in Singapore klein

Formule1, Max Verstappen, Red Bull Racing

Red Bull mist teveel motorvermogen

Max Verstappen verwacht het komende weekend bij de Grand Prix van Singapore niet dat de Red Bull kan meestrijden om  de overwinning. Volgende de Limburger komt Red Bull veel te veel motorvermogen tekort op Mercedes en Ferrari.

“Als ik er realistisch naar kijk, dan komen we gewoon tekort”, blikte hij vooruit. “Vorig jaar hadden we relatief een betere motor en kwamen we al drie tienden tekort op de poletijd van Vettel. Nu is onze auto iets dichter bij de Ferrari gekomen, maar de motor heeft juist weer terrein verloren. Dat ga je ook hier voelen.”

Verstappen verwacht zich dan ook niet te mengen in de strijd om poleposition, wat zijn eerste zou betekenen. “We proberen de tweede startrij te halen en dan is het podium echt wel mogelijk”, stelde hij.

Een safetycar is sinds de eerste Grand Prix van Singapore in 2008 elke keer nog de baan op gekomen en zou de Red Bull-coureur wel kunnen helpen. “Dat zou de situatie kunnen veranderen ja, maar dat zijn van die geluksdingen, dan moet het net goed uitkomen. Normaal gesproken komen we gewoon snelheid tekort.”