Formule 1 Sportnieuws

P3 en P2 voor Max Verstappen bij eerste vrije trainingen

Formule1, Max Verstappen, Red Bull Racing

Verstappen op slechts een tiende van wereldkampioen Hamilton

MELBOURNE – Max Verstappen kent een prima start van het nieuwe formule 1 seizoen. Bij de eerste twee vrijetraingen van vrijdag werd de 20-jarige Limburger 3e en 2e. In de tweede sessie zat het talent van Red Bull Racing met zijn tijd vlak achter wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes.

In tegenstelling tot de eerste vrije training eerder op de vrijdag in Melbourne werden alle snelle tijden nu op de ultrasoftband gereden, waardoor een iets beter beeld is ontstaan van de onderlinge verschillen.

Hamilton was in 1.23,931 opnieuw de snelste. Hij was daarmee sneller dan in de eerste training. Verstappen verbeterde zich aanzienlijk en klokte 1.24,058. Daarmee was hij 0,127 seconde langzamer dan Hamilton. Diens teamgenoot Valtteri Bottas reed een 1.24,159 en was op zijn beurt als nummer drie weer ruim twee tienden langzamer dan Hamilton.

Ook Ferrari deed runs op de ultrasofts en dat leverde een vierde tijd op voor Kimi Raikkonen, op 0,283 van de snelste tijd, en de vijfde voor Sebastian Vettel, op ruim een halve seconde van Hamilton. Daniel Ricciardo kwam in de andere Red Bull niet verder dan de zevende tijd en moest Romain Grosjean voor zich dulden. De Fransman van Haas F1 was in de eerste vrije training ook al snel.