Formule 1 Sportnieuws

Fouten kosten Verstappen podiumplaats, Ricciardo wint

Max Verstappen, Formule 1

Verstappen krijgt tijdstraf bij Grand Prix van China

Max Verstappen is bij de Grand Prix van China als vijfde geëindigd. Teamgenoot Daniel Ricciardo won in Shanghai de race. Verstappen die zeker kansen had de race te winnen raakte twee keer van de baan.  In duel met Lewis Hamilton  moest de Limburger uitwijken waardoor Ricciardo hem kon passeren en in duel met Sebastian Vettel ging Verstappen in de fout wat hem een tijdstraf van 10 seconden opleverde.Een incident tussen  Toro Rosso-coureurs Pierre Gasly en Brendon Hartley veranderde de race. Gasly ramde Hartley waardoor er een hoop puin op de baan kwam te liggen. De safety car moest er aan te pas komen waardoor Max Verstappen en Daniel Riccardo naar binnen gingen voor een nieuw setje softbanden.

De race waarin Valterri Bottas tot dat moment de leider was veranderde in één keer. Verstappen en Ricciardo konden harder rijden dan het hele veld waardoor er een overwinning lonkte voor Red Bull Racing. Verstappen probeerde Hamilton voorbij te gaan maar raakte naast de baan. Ricciardo kon profiteren van de fout van de Limburger en passeerde Verstappen en daarna ook Hamilton.

Verstappen moest even gas terug nemen maar enkele ronden later wist Verstappen  de Mercedes van Hamilton wel voorbij te gaan. Ricciardo was ondertussen Sebastian Vettel van Ferrari voorbij en ook Verstappen opende de jacht op P3. Verstappen probeerde Vettel in een lastige bocht in te halen maar raakte Vettel. Beide coureurs spinde waardoor Hamilton en Raikkonen konden profiteren. Omdat de fout van Verstappen zichtbaar zijn fout was kreeg hij een tijdstraf van 10 seconden waardoor een podiumplaats verkeken was.

Daniel Ricciardo maakte geen fouten en passeerde de Mercedes van Valtteri Bottas waardoor de Australiër zijn zesde Grand Prix zege won. Valtteri Bottas werd tweede en Kimi Raikkonen derde. Lewis Hamilton kende een slechte race en werd slechts vierde. Verstappen die als vierde over de streep kwam werd door zijn tijdstraf vijfde voor Nico Hulkenberg (Renault), Fernando Alonso (McClaren) en Sebastian Vettel (Ferrari).Geef een reactie