Eredivisie Sportnieuws Voetbal

Vermeij bezorgt Heracles late driepunter

Eredivisie, Live

ALMELO – Vincent Vermeij heeft en donderdagavond voor gezorgd dat Heracles Almelo drie punten kon bijschrijven in de eredivisie. Heracles versloeg in eigen huis Sparta Rotterdam met 3-2 en Vermeij maakte de winnende treffer in de laatste minuut.

Heracles kwam razendsnel op voorsprong door Dries Wuytens, die een vrije trap van Brandley Kuwas achter Sparta-doelman Roy Kortsmit kopte. De Rotterdammers kregen via Robert Mühren vervolgens kansen op de gelijkmaker. Daarna was Heracles heer en meester en had de ploeg van Stegeman de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen, maar met name Vermeij, Joey Pelupessy en Kristoffer Peterson hadden het vizier niet op scherp staan.


In de eerste helft van de tweede helft kreeg Heracles de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen in de eerste helft: Sparta-spits Nick Proschwitz maakte er in de 46e minuut 1-1 van. De aangever heet Sherel Floranus. Vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Sparta speelde met meer lef en zette Heracles bij vlagen met de rug tegen de muur. Toch kwam Heracles opnieuw op voorsprong. Nadat Vermeij twee kansen miste, was clubtopscorer Reuven Niemeijer wél trefzeker.

Heracles was de treffer iets te lang aan het vieren, want vlak na de goal van Niemeijer kwam Sparta weer op gelijke hoogte. Proschwitz kopte raak op aangeven van Loris Brogno. De Rotterdammers lieten in de 88e minuut na om via Brogno de genadeklap uit te delen en een minuut later maakte Heracles er in de slotminuut 3-2 van. Vermeij liet eerder in de wedstrijd diverse kansen onbenut, maar was nu wel trefzeker.