17 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Verassend zilver op de marathon voor Abdi Nageeye

Verassend zilver op de marathon voor Abdi Nageeye

Verassend zilver op de marathon voor Abdi Nageeye

Nageeye naar zilver in Tokio op de Marathon

Abdi Nageeye heeft zondag op de laatste dag van de Olympische Spelen in Tokio gestunt met een zilveren medaille op de marathon.

De 32-jarige Nageeye is pas de tweede Nederlander die een medaille verovert op de olympische marathon. Bij de Spelen van 1980 liep Gerard Nijboer in Moskou ook naar de tweede plek.

Nageeye kwam met een tijd van 2:09.58 over de finish. Dat was 1.20 minuten langzamer dan Kipchoge, die zijn titel van vijf jaar geleden in Rio de Janeiro prolongeerde. Het brons was voor Bashir Abdi (2:10.00) uit België.

Abdi

Nageeye wachtte in het slot van de wedstrijd op vriend Bashir Abdi die voor België uitkomt. “Toen ik het bord zag van de 39 kilometer dacht ik: dat kan nog helemaal niet”, aldus Nageeye voor de camera van Sporza. “Ik voelde me heel goed, maar zag ook dat Bashir het heel moeilijk had. We zijn teamgenoten en vrienden sinds 2008.”

“Ik wachtte op hem en bleef hem aanmoedigen. Toen hij bij mij was, zette ik aan en liet ik mij door hem achtervolgen. Ik ben zo blij voor hem, voor Nederland en België. Dit is ongelooflijk.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites