Veenoord: “Sintelbaan bezorgt ons al jaren hoofdbrekens”

Veenoord: “Sintelbaan bezorgt ons al jaren hoofdbrekens”

11 november 2019 0 Door Sportredactie

In Veenoord willen ze dolgraag weer eens een marathon op natuurijs organiseren. De laatste jaren lukte dit niet op het verpauperde sportcomplex in het Drentse dorp. IJsvereniging Veenoord zit met haar handen in het haar. “De Sintelbaan bezorgt ons al jaren hoofdbrekens,”zegt bestuurslid Margiet Sieben.

Verharde baan

Formule-1-live-stream-gratis

In Veenoord willen ze net zoals in Noordlaren een verharde baan maar de komst van die baan is door de gemeente Emmen voorlopig uitgesteld.”De gemeente Emmen had ingestemd met het renoveren van het sportpark in Veenoord. De nota was ingediend maar door tekorten bij onder andere Wildlands en de jeugdzorg is alles weer stil komen te staan,” zegt een teleurgestelde Sieben.

“We hadden een prachtig plan ingediend. Wij zouden een eigen ijsbaan krijgen, de speedway hun eigen racebaan en ook het complex van de voetbalvereniging zou worden gerenoveerd. Nu delen we met de speedway de baan en in de loop der jaren is de kwaliteit van de sintelbaan hard achteruit gegaan door slijtage. Door het gebruik ligt de baan lager dan dat hij oorspronkelijk lag.”

Achterstand

Veenoord heeft mede door de slechte sintelbaan een achterstand bij het organiseren van een eventuele marathon op natuurijs. “In Noordlaren kunnen ze direct beginnen. Bij ons lukt dat niet omdat is de baan moet op harden. Pas als de baan op gehard is kunnen wij met de tractor de baan op om de baan te voorzien met een laagje ijs,” legt Sieben uit. “We beginnen dus altijd met een achterstand maar we zouden echt graag weer een evenement willen organiseren voor onze sponsoren die ons een warm hart toedragen. Het zou mooi zijn als we de finale van de vierdaagse zouden kunnen organiseren.”

Op dit moment ligt volgens Margiet Sieben het complex er slecht bij. “Zo her en der zijn er wat dingen gestut. Het complex heeft echt een grondige renovatie nodig. Wij als vereniging hebben daar last van in de winter maar de voetbalclub die haar eigen onderhoud ook moet doen zit er het hele jaar mee. Dit kan echt niet langer zo.” Ook over de veiligheid maakt Sieben zich dan ook zorgen. “Stel er valt iemand, wie is hier dan verantwoordelijk voor? We moeten nu tot het voorjaar wachten op de gemeente Emmen. Ik hoop dat ze dan wel gaan toezeggen om het complex te renoveren.”

Finale Vierdaagse

De komende winter zal Veenoord indien het natuurlijk gaat vriezen weer meedoen om een marathon op natuurijs te kunnen organiseren. “De eerste zullen we niet worden maar het zou wel mooi zijn als we een wedstrijd hier weer kunnen organiseren, en wat mij betreft mag dat ook de finale van de vierdaagse zijn,” sluit Sieben enthousiast af.