9 april 2020

Sport in Nederland

Het actuele sportnieuws van eigen bodem

Vandaag op de Weissensee: “Het ijs is fantastisch”

Team WBB Dakkapellen Greenwood-Liev

“Het ijs is fantastisch,” laat Lisette de Ruiter-Theunissen vandaag weten vanaf de Oostenrijkse Weissensee waar ze vrijdag de Alternatieve Elfstedentocht rijd.

Lisette de Ruiter-Theunissen op de Weissensee in de stalende zon

In de vroege morgen is het met temperaturen dik onder nul bibberen op de Weissensee maar in de middag is het er fantastisch. “In de nacht is er vorst maar overdag is het zonnig en warm,” zegt de voorzitter van team WBB Dakkapellen/Greenwoord-Liev.

Ook de heren van het team reden vanmorgen hun rondjes op de Weissensee ter voorbereiding op de Aart Koopmans Memorial die donderdag op het programma staat. Vanmorgen trainde het team op de Pressergersee bij de hoofdsponsor in Hermagor.

Het verblijf in Oostenrijk van team WBB Dakkapellen/Greenwoord-Liev

Morgen gaat Lisette de Ruiter-Theunisse nog een keer het ijs op voor de laatste voorbereidingen voor vrijdag. “Morgen ga ik toch nog even andere schaatsen uitproberen. De schoenen die ik vandaag aanhad zijn erg zwaar. Op de andere schaatsen rijd ik ook sneller en omdat het ijs goed is wil ik toch andere schaatsen nog proberen,” zegt een enthousiaste schaatsster.

Vrijdag blikken we met Lisette terug over haar tocht. Wij wensen haar en alle andere deelnemers ontzettend veel succes en plezier toe op de Weissensee.

Lisette de Ruiter-Theunisse maakt haar rondje op de Weissensee