Van Rouwendaal wint EK goud op 5 km

Van Rouwendaal wint EK goud in Boedapest

Sharon van Rouwendaal heeft bij het EK Openwaterzwemmen in het Hongaarse Boedapest een gouden medaille gewonnen op de 5 km.

KLIK HIER en kijk via een livestream het EK

Van Rouwendaal pakte na drie ronden de leiding en stond die tot aan de finish niet meer af. De Nederlandse die in Rio goud veroverde deed 58.45.2 over haar 5 kilometer. De Italiaanse Giulia Gabbrielleschi pakte op 5 tellen achterstand het zilver en de Française Oceane Cassignol het brons.

“Ik vind het nooit zo lekker om voorop te liggen. Je weet dan niet of je het volhoudt of dat de anderen nog terugkomen. Maar in de slotfase, bij de laatste boei, zei ik tegen mezelf: dit gaat wel lukken. Je hebt tot nu toe alles goed gedaan, dus blijven focussen tot de finish”, aldus Van Rouwendaal.

“In het begin was het een kwestie van inkomen. Je weet immers niet hoe de anderen getraind hebben de afgelopen anderhalf jaar en hoe sterk ze zijn. Misschien wel veel sterker dan in Glasgow, maar dat valt tot nu toe wel mee. Ik hoop morgen weer goed te zwemmen en nog een medaille te pakken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.