21 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van Gerwen naar halve finale World Matchplay

Michael-van-Gerwen-2020-2

Michael-van-Gerwen-2020-2

MVG met 16-9 langs Aspinall

Darter Michael van Gerwen heeft vrijdagavond de halve finale bereikt van de World Matchplay. MVG versloeg Nathan Aspinall in Blackpool met 16-9.

De wedstrijd was absoluut niet van een hoogstaand niveau, maar van Gerwen kon profiteren omdat met name Aspinall ver onder zijn gebruikelijke kunnen speelden. Na een break in de zesde leg wist Aspinall het van Gerwen nauwelijks nog moeilijk te maken. Met een gemiddelde van 94 en 37% op de dubbels waren de cijfers van de Nederlander prima. Aspinall raakte maar 25% van zijn dubbels en bleef scorend ook achter.

In de halve finale moet van Gerwen die als derde geplaatst is het opnemen tegen Peter Wright. De Schot won vrijdagavond overtuigend met 16-7 van de Engelsman Michael Smith.

Druk

Het was een fantastische wedstrijd, echt fantastisch. Nee natuurlijk niet, ik was te veel met zijn wedstrijd bezig en dat mag niet gebeuren. De druk staat vol op mij, maar het lukt allemaal niet. Het moet allemaal beter en morgen zeker tegen Peter Wright. Dit was allemaal ondermaats”, aldus van Gerwen in gesprek met RTL  7 Darts.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites