Van Gerwen hersteld zich met overwinning op Anderson

Van Gerwen poetst 8-3 nederlaag weg

Maandagavond liep het allemaal voor geen meter bij Michael van Gerwen. Dinsdagavond nam de Brabander revanche en versloeg Gary Anderson met 8-4 in de groepsfase van de PDC Premier League Darts.

Check hier het programma in de Premier League

Maandagavond speelde de leider in de Premier League een hele slechte wedstrijd tegen de Engelsman Nathan Aspinall. Van Gerwen verloor kansloos en pijnlijk met 3-8. Vandaag liep het in Milton Keynes allemaal weer wat beter en was MVG net even wat constanter dan zijn Schotse collega.

Scorend deed van Gerwen het met 98 prima en ook het raken van de dubbels liep met 42% een stuk beter dan in zijn partij tegen Aspinall. Ondanks dat Anderson scorend in de buurt bleef en de dubbels nog effectiever raakte (57%) bleek van Gerwen aan het einde van de partij net wat constanter.

Twee belangrijke punten

Ik merk dat mij spel hem irriteert. Dat zie je ook aan zijn reactie na de wedstrijd. Dit zijn echt twee hele belangrijke punten en hier kan ik mee verder”, aldus van Gerwen voor de camera van RTL7 Darts. “Je moet wedstrijd na wedstrijd je stinkende best doen. Ik moet hier nog vier wedstrijden winnen en dat is het enige wat telt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.