1 maart 2024
Michael Van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen naar de achste finale bij WK in Londen

Michael van Gerwen heeft via Richard Veenstra de achtste finale bereikt van het PDC WK darts 2024. Van Gerwen won van zijn landgenoot met 4-0.

Tip: KLIK HIER en kijk het WK darts nu 100% gratis!

In Alexandra Palace en Londen zette Van Gerwen direct vanaf de eerste pijl de toon. MVG won de eerste set met 3-1 en liet daarbij een gemiddelde van 101 noteren.

In de tweede set wist Veenstra de eerste leg te winnen, maar daarna zette Van Gerwen even de vijfde versnelling aan. De Brabander pakte drie legs op rij en daarmee de tweede set en dit met een gemiddelde van 116 per drie pijlen.

In de derde set kwam Van Gerwen scorend even tot stilstand. Veenstra kon daardoor wat beter in het spoor blijven van de drievoudig wereldkampioen. Ook lukte het Veenstra om zijn eigen legs houden, maar moest wel toezien hoe Van Gerwen de vijfde leg pakte en daarmee de stand naar 3-0 wist te tillen.

In de vierde set was het verzet bij Veenstra direct gebroken toen Van Gerwen hem wist te breken in zijn eigen leg. Van Gerwen kon de wedstrijd daarna simpel uitspelen en met een fijne 4-0 overwinning doordenderen naar de laatste zestien van het WK darts.

Kijk nu live sport via www.sportstream24.nl