Darts Sportnieuws

Van Gerwen wil kater van Rotterdam wegspoelen

Michael van Gerwen, Darts, WK Darts
Van Gerwen gaat vol voor de winst in Manchester

Michael van Gerwen is er op gebrand om donderdag bij de Premier League darts de kater van Rotterdam weg te spoelen. Van Gerwen speelt in Manchester tegen Daryl Gurney en Michael Smith.

“Ik hield een vreselijk gevoel over aan afgelopen week”, blikt de jarige Van Gerwen woensdag terug op zijn website. “Ik was erop gebrand om het voor alle Nederlandse fans goed te doen in Rotterdam, maar slaagde er niet in om op de juiste momenten toe te slaan. Mijn tegenstanders wel.”

De 29-jarige titelverdediger begon de Premier League-week op eigen bodem vorige week woensdag met een nederlaag tegen de Schot Peter Wright. Een dag later moest hij zijn meerdere erkennen in landgenoot Raymond van Barneveld (beide 5-7).
Hoewel Van Gerwen voor het eerst in zes jaar twee Premier League-duels op rij verloor, sloot hij de twaalfde speelronde wel af als aanvoerder van de ranglijst. ‘Mighty Mike’ maakt zich dan ook niet druk over zijn vorm.

“Het scheelt dat dit me overkwam op een toernooi waar het eindresultaat niet gebaseerd is op één of twee wedstrijden. Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat ik bovenaan de ranglijst blijf staan en de Premier League ga winnen. Dat begint met twee zeges in Manchester, met minder neem ik geen genoegen.”