Schaatsen Sportnieuws

Geen nieuw contract voor van Gennip bij KNSB

Van Gennip wegens financiële situatie weg bij schaatsbond

De wegen van Yvonne van Gennip en de KNSB scheiden. De schaatsbond ziet zich door de penibele financiële situatie genoodzaakt af te zien van contractverlenging voor de teammanager van de langebaanploeg.
De taken van de 54-jarige Van Gennip worden in de toekomst overgenomen door de nog te benoemen bondscoach, bevestigt technisch directeur Arie Koops van de KNSB zaterdag aan De Telegraaf.

“Ik vind het heel jammer dat er na zes seizoenen plotseling een einde is gekomen aan de samenwerking”, baalt Van Gennip. “In mijn visie is topsport het vlaggenschip van een sportbond. Daar moet je onder geen enkel beding op bezuinigen.”
De drievoudig olympisch kampioene van 1988 kan er met haar hoofd dan ook niet bij dat de KNSB geen geld vrijmaakt voor een teammanager. Van Gennip begeleidde in die functie alle schaatsers van de langebaanploeg, zo ook bij de Winterspelen van februari in Pyeongchang.

“Nederland is komend seizoen het enige toonaangevende schaatsland dat niet over een eigen teammanager beschikt. Dat is natuurlijk heel merkwaardig”, aldus Van Gennip, die in december de oeuvreprijs kreeg bij het Sportgala van NOC*NSF.

Geef een reactie