28 september 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van Gaal aan de slag als bondscoach van Oranje

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Van Gaal moet Oranje naar het WK in Qatar loodsen

De KNVB heeft woensdagmorgen bevestigd dat Louis van Gaal aan de slag gaat als bondscoach van het Nederlands elftal. Van Gaal die zondag 70 jaar word heeft een contract getekend tot en met het WK voetbal in Qatar.

De technische staf van Van Gaal bestaat uit assistenten Danny Blind en Henk Fraser en keeperstrainer Frans Hoek. Het viertal tekent tot en met het WK van 2022 in Qatar en start met onmiddellijke ingang. Volgende week moet de voorselectie voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september) al bepaald worden.

Powered by WP Bannerize

“We staan de komende maanden voor de opdracht om ons te kwalificeren voor het WK. Daarvoor hebben we een minimale voorbereidingsperiode”, weet Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB. “Met het oog op deze klus zochten we een coach met uitzonderlijke kwaliteiten, die bovendien snel kan anticiperen en voor wie het bondscoachschap geen geheimen kent.”

“Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau hebben we in onze ogen met Louis van Gaal díe coach in huis”, aldus Hoogma. “Het contact was snel gelegd en we hebben sindsdien veelvuldig met elkaar gesproken. In de afgelopen dagen hebben we samen zorgvuldig de puntjes op de i kunnen zetten. Wij zijn blij dat Louis deze klus op zich neemt.”

Een eer

“Het Nederlands voetbal is mij altijd aan het hart gegaan en het bondscoachschap is in mijn ogen een sleutelpositie voor het verder brengen van ons voetbal. Bovendien beschouw ik het als een eer het Nederlands elftal te coachen”, aldus Van Gaal, die eerder van 2000 tot 2002 en van 2012 tot 2014 bondscoach was.

“Er is weinig tijd tot de eerstvolgende kwalificatiewedstrijden”, beseft Van Gaal. “De focus gaat daarom meteen voor 100 procent op de spelers en de aanpak. Het is goed om weer terug te zijn in Zeist. Inmiddels heb ik al een aantal spelers gesproken en samen met de KNVB is de technische staf samengesteld. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar de klus te klaren.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites