Nederlands elftal Sportnieuws

Virgil van Dijk blij met goed Nederlands elftal

Virgil van Dijk, Nederlands elftal, Oranje

Van Dijk: “We hebben laten zien wat we waard zijn”

GENEVE – Aanvoerder Virgil van Dijk was na afloop van de wedstrijd Portugal – Nederland zeer tevreden over de uitvoering van het spel van Oranje.

“We hebben laten zien wat we waard zijn”, liet de nieuwe aanvoerder van Oranje bij Veronica weten. “We moesten ons natuurlijk ook herstellen van de wedstrijd van afgelopen vrijdag”, doelde hij op de thuisnederlaag tegen Engeland (0-1).

“We hebben laten zien wat we waard zijn”, liet de nieuwe aanvoerder van Oranje bij Veronica weten “We moesten ons natuurlijk ook herstellen van de wedstrijd van afgelopen vrijdag”, doelde hij op de thuisnederlaag tegen Engeland (0-1). “We hebben veel kwaliteit, dat is duidelijk”, vervolgde Van Dijk. “Dat hebben we vooral in de eerste helft laten zien. We maken daarin ook drie goede goals. Na de rust werd het wat lastiger voor ons. Portugal probeerde van alles. Maar toen ze met tien man kwamen te staan, hadden we het beter moeten uitspelen. Dat moeten we met dit jonge team nog leren. Maar 3-0 tegen Portugal blijft natuurlijk een fantastisch resultaat.”

Volgens Van Dijk zit het met de onderlinge verstandhouding in de nieuwe selectie van het Nederlands elftal wel goed. “De sfeer is geweldig. Dat betaalt zich nu uit op het veld.”