16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van der Poel pakt flink wat tijd op Pogacar in de Tour

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Van der Poel pakt drie minuten op Pogacar

Mathieu van der Poel heeft na de zevende etappe van de Tour de France zijn leidende positie in het algemeen klassement flink verstevigd.

Van der Poel wist de zevende etappe niet te winnen, maar ging mee in de aanval omdat Wout van Aert ook de benen nam vanuit het peloton. Om zijn gele trui vandaag niet kwijt te raken aan van Aert kon de 26-jarige renner van Alpecin-Fenix niks anders doen door mee te gaan in de aanval.

Het peloton met Tour favoriet Tadej Pogacar deden het in deze lange etappe van bijna 250 kilometer rustig aan en verloren ruim drie minuten op van der Poel en van Aert. De ritzege in Le Creusot ging naar Matej Mohoric. De Sloveen demarreerde op 87 kilometer van de streep met de Belg Brent Van Moer uit de grote kopgroep en bleef alleen over. De renner van Bahrain-Victorious won nog nooit een rit in de Tour de France. Hij zegevierde wel al een keer in de Giro d’Italia en de Vuelta a España.

Mohoric
Matej Mohoric winnaar zevende etappe Tour de France

In het peloton moesten Primoz Roglic en ook Geraint Thomas lossen op de flanken van de Signal d’Uchon. Het was voor Richard Carapaz sein om uit de groep te springen, maar daarmee hield hij Mohoric niet van de ritzege en voorkwam hij ook niet dat Van der Poel zaterdag met een riante voorsprong aan de eerste bergrit in de Tour begint.

In het algemeen klassement blijft van der Poel de leider met 30 seconden voorsprong op van Aert. De Deen Kasper Asgreen staat nu derde op 1.43. Pogacar heeft een achterstand van 3.43 op van der Poel. Dit weekend gaan de renners de bergen in en dan zal van der Poel gaan proberen om zijn gele trui te verdedigen tot aan de rustdag die maandag is.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites