16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van der Poel wil door naar Parijs: “Het is wel leuk in de Tour”

Mathieu van der Poel (Screenshot Sporza/NOS)

Mathieu van der Poel (Screenshot Sporza/NOS)

Van der Poel en Alpecin-Fenix op rustdag in gesprek

Met een etappeoverwinning en zes gele truien heeft Mathieu van der Poel het naar zijn zin in de Tour de France. Sterker nog, de renner van Alpecin-Fenix wil doorgaan tot aan Parijs. Dat zei van der Poel in gesprek met de NOS.

Maar of van der Poel naar Parijs gaat, daar zal op de rustdag over gesproken gaan worden. “Ik wil heel graag door tot Parijs, maar we moeten zien of dat kan. Ik denk dat de ploeg dat liever niet heeft. Ik heb ook nog een ander doel natuurlijk. Ze zullen me van de fiets moeten halen. Het is wel leuk in de Tour, eigenlijk”

Powered by WP Bannerize

Tour geslaagd

De 26-jarige Brabander liet het vandaag in de achtste etappe lopen omdat er niet meer in zat. “Ik had al het besef dat het ‘m niet ging worden, dus dan heeft het niet heel veel nut om ertegen te blijven vechten. Maar ik was vrij in orde vandaag, ook bergop, dus daar ben ik tevreden mee. Het was een redelijk straffe etappe. Het tempo was hoog.”

Zondag staat er nog een zware bergetappe in de Alpen op het programma. Daar zullen we van der Poel niet in de voorste linie gaan zien.  “Al denk ik, om heel eerlijk te zijn, niet dat ik nog iets te winnen heb. Mijn Tour is al meer dan geslaagd, aldus Mathieu van der Poel.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites