Vanmiddag om 12.20 uur gaat de eerste etappe van de Giro d’Italia van start. Er liggen vandaag kansen voor Mathieu van der Poel om als debutant het roze te veroveren. Check hier hoe laat de Giro live op de televisie te zien is.

De eerste etappe gaat van Boedapest naar Visegrad en is 195 kilometer lang. Het venijn zit hem in de laatste vijf kilometers want dan zal er geklommen moeten worden. Het klimmetje is er eentje voor de renners met inhoud en kracht. Wie de krachten goed weet te verdelen en een goede positie kiest kan hier de etappe gaan winnen en het roze pakken.

Van der Poel behoort in deze eerste etappe die voor de rest zo goed vlak is tot één van de kanshebbers voor het Maglia Rosa. Volgens de wieler kenners maken ook Biniam Girmay, Alejandro Valverde, Caleb Ewan, João Almeida, Pello Bilbao, Filippo Fiorelli, Diego Ulissi, Richard Carapaz en Arnaud Démare kans om deze etappe te gaan winnen.

De eerste etappe in de Ronde van Italië begint om 12.20 uur. Na verwachting finishen de renners tussen 17.00 en 17.30 uur in Visegrad.

Mathieu van der Poel gaf donderdag in een interview met Wielerflits te kennen dat hij vandaag voor het roze gaat. Bekijk nu het interview ook hier.

Giro d’Italia live op de televisie

Eurosport heeft in Nederland en Vlaanderen de exclusieve uitzendrechten van de Giro d’Italia in handen. Elke etappe van de Italiaanse ronde is van start tot finish te volgen op Eurosport 1 of via Eurosport Player.

Scroll to top
%d bloggers liken dit: