Meteen naar de inhoud
Home » Van der Poel kan starten in Omloop het Nieuwsblad

Van der Poel kan starten in Omloop het Nieuwsblad

Brabander in het vliegtuig richting Nederland

Mathieu van der Poel kan zaterdag aan de start verschijnen bij het Omloop het Nieuwsblad. De Brabander die de UAE Tour moest verlaten zit in het vliegtuig naar Nederland.

De 25-jarige Brabander won zondag de eerste etappe in de Verenigde Arabische Emiraten, maar moest maandag de ronde verlaten toen bleek dat een staflid van Alpecin-Fenix positief getest was op het coronavirus.

Van der Poel testte zondag negatief op het virus en ook maandag op het vliegveld was de PCR-test negatief. Daardoor mag hij nu samen met een aantal mede collega renners en stafleden in het vliegtuig stappen richting Nederland. De Belgische renners Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch moeten nog wel in het land blijven omdat ze in nauw contact stonden met de desbetreffende positief geteste staflid.

Van der Poel zou komend weekend mogelijk kunnen meedoen aan de Belgische semiklassiekers Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Alpecin-Fenix meldt in een verklaring dat er nog gekeken wordt naar mogelijke veranderingen in het programma van zijn renners.

Geef een antwoord