Van de Zandschulp naar tweede ronde op Wimbledon

Van de Zandschulp naar tweede ronde op Wimbledon

Van de Zandschulp in vier sets langs Barrere

Botic van de Zandschulp heeft woensdag met veel overtuiging de tweede ronde bereikt van het grastoernooi van Wimbledon.

De Venendaler die debuteert op het toernooi, maakte in zijn partij tegen de Fransman Gregoire Barrere geen enkele seconde indruk dat hij last had van zenuwen. Van de Zandschulp speelde sterk, maakte veel winners en won de partij uiteindelijk verdiend met 6-2, 6-7, 6-1, en 7-6.

In de tweede ronde krijgt van de Zandschulp een tegenstander uit de top van de wereldranglijst. Van de Zandschulp die zelf de nummer 139 van de ATP-wereldranglijst is dient dan af te rekenen met de Italiaan Matteo Berrettini die in Londen als zevende geplaatst is. Tallon Griekspoor verloor in de eerste ronde van de Duitser Aleksander Zverev en ligt uit het toernooi.

Powered by WP Bannerize

Wimbledon live op televisie

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

Geef reactie

Laat reactie achter