Van de Zandschulp krijgt wildcard voor Ahoy

Van de Zandschulp debuteert in Rotterdam

Botic van de Zandschulp mag van 1 tot en met 7 maart meedoen aan het ABN-Amro toernooi in Ahoy Rotterdam. De 25-jarige tennisser heeft een wildcard gekregen.

Van de Zandschulp profiteert van een afzeggingen van Matteo Berrettini en Taylor Fritz en is daarmee met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi. Op dit moment is van de Zandschulp de enige Nederlandse tennisser in het hoofdtoernooi.

Toernooi directeur Richard Krajicek vind het mooi dat van de Zandschulp is toegelaten tot het hoofdtoernooi.  “Dat we door de blessure van Berrettini een top-10 speler verliezen is jammer, maar dat Botic nu in het hoofdtoernooi kan starten is dan wel weer goed nieuws. We geven altijd graag de Nederlandse spelers een plek in het toernooi, maar door omstandigheden leek dat dit keer anders te lopen. Bijkomend voordeel is dat we nu ook een extra Nederlander in het kwalificatietoernooi kunnen laten beginnen”, aldus Krajicek.

Het ABN-Amro tennistoernooi word vanaf maandag live uitgezonden via Ziggo Sport. De halve finales en de finale zijn ook live te zien via de NOS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.