16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van de Zandschulp in tweede ronde onderuit

Wimbledon tennis live stream Van de Zandschulp - Barrere

Wimbledon tennis live stream Van de Zandschulp - Barrere

Berrettini in drie sets te sterk

Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Italiaan Matteo Berrettini was te sterk voor de Nederlander.

Berrettini die in Londen als zevende is geplaatst won de partij tegen de nummer 139 van de wereldranglijst met 6-3, 6-4 en 7-6. Van de Zandschulp speelde tegen Berrettini een uitstekende partij, maar de Italiaan was op de beslissende momenten net wat sterker dan van de Zandschulp. Door de uitschakeling van Botic van de Zandschulp zijn alle Nederlandse tennissers in het enkelspel uitgeschakeld.

Wimbledon live op televisie

Wimbledon word van 28 juni tot en met 11 juli ook live uitgezonden op de televisie. Eurosport zend alle partijen live uit op Eurosport 1, maar ook via de Eurosport Player kan je de komende twee weken live naar het toernooi kijken. Ook via Ziggo Sport en BCC One/Two kijk je vanaf vandaag tot en met 11 juli naar Wimbledon.

Nederlandse deelnemers Wimbledon 2021

Aan het grastoernooi in Londen doen dit jaar vijf Nederlandse tennissers mee. Bij de mannen wisten Tallon Griekspoort en Botic van de Zandschulp via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Bij de dames bereikte Lesley Pattinama-Kerkhove via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi en zijn Arantxa Rus en Kiki Bertens wegens hun klassering op de wereldranglijst automatisch al geplaatst voor het toernooi.

Of de Nederlandse tennissers en tennissters ook kunnen stunten tijdens dit toernooi zal afwachten zijn. De ontwikkeling is wel goed dat we toch steeds meer wat Nederlandse tennissers zien doorbreken op de grotere toernooien. Vooral bij de mannen is die ontwikkeling goed te zien want Griekspoor en van de Zandschulp maken met kleine sprongetjes een opmars richting de top 100 van de ATP-wereldranglijst.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites