24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Van Bronckhorst wil wel bondscoach worden

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Van Bronckhorst ziet bondscoachschap wel zitten

Giovanni van Bronckhorst staat wel open om bondscoach te worden van het Nederlands elftal. Dat zei de oud international zaterdagavond bij Studio Europa.

“Ik heb vaker gezegd dat het mijn ambitie is om coach van Oranje te worden. Ik heb er als speler veertien jaar deel van uitgemaakt, dat was een eer. Het zou ook een eer zijn om coach te zijn”, zei de 46-jarige Van Bronckhorst zaterdag tegen de NOS.

“Of het nu komt of later, dat weet ik niet. Wat ik zou doen als ik bondscoach zou worden? We hebben de laatste dagen en weken genoeg analyses gehoord en daar wil ik het bij laten. Ik ben nog niet benaderd.”

Powered by WP Bannerize

Van Gaal

De KNVB moet op zoek naar een opvolger van Frank de Boer, die pas sinds september vorig jaar in functie was en dinsdag vertrok na het teleurstellend verlopen EK. Nederland werd in de achtste finales op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Tsjechië.

Sinds het vertrek van De Boer worden enkele namen opgeworpen als vervanger, waaronder die van Van Bronckhorst. Henk ten Cate en Joachim Löw, die ook als opties werden genoemd, hebben al laten weten dat ze geen interesse hebben in de baan.

Van Louis van Gaal, die eveneens nadrukkelijk in verband wordt gebracht met de vacature, is nog niet duidelijk of hij bereid is voor de derde keer aan de slag te gaan als bondscoach van Oranje.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites