Van Barneveld Vs Cullen

Van Barneveld op de weg terug met toernooiwinst in Bolton

Raymond van Barneveld is back! De 53-jarige Hagenaar heeft zaterdag de Player Championship 3 op zijn naam weten te schrijven. In de finale versloeg RVB de Engelsman Joe Cullen met 8-6.

Van Barneveld speelde zaterdag ontzettend veel stabiele partijen en noteerde daarbij een goed gemiddelde. Onderweg naar de finale versloeg van Barneveld onder meer Rob Cross, Mervyn King, Ian White en in de finale Joe Cullen die donderdag Player Championship 1 op zijn naam schreef.

Eerste toernooiwinst sinds 2014

“Nadat ik me kwalificeerde voor dit toernooi was er allemaal stress. Het was plannen en plannen om hier te komen. Maandag was het nog niet goed, maar gisteren speelde ik een goede partij waarna ik verloor ik van Danny Noppert. Vandaag was ik echt gefocust en het geloof in mezelf was groot. Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben met deze overwinning”, aldus van Barneveld.

Van Barneveld won voor het eerst sinds 2014 een Pro Tour toernooi toen van Barneveld de Premier League of Darts won. “Het draai allemaal om geloof. In jezelf geloven en blijven geloven en dan kan je dit bereiken”. Van Barneveld stijgt door zijn overwinning ook direct flink op de de wereldranglijst. Daar staat hij nu 85ste.

Geef een reactie