Raymond van Barneveld is er van overtuigd dat mocht hij het WK darts winnen hij per direct stopt met darten. “Mijn gevoel zegt dan meteen stoppen”, vertelt hij in een interview met Dartsnews. “Stoppen op je hoogtepunt is natuurlijk het mooiste wat er is.”

Van Barneveld is wel zo eerlijk om te zeggen dat hij niet gelijk met alles stopt. Dat zou hem niet in dank af worden genomen door de PDC. “Eigenlijk is het niet eerlijk om zo’n beslissing te maken”, stelt de 5-voudig wereldkampioen.

“Zij hebben mij de afgelopen jaren wildcards gegeven voor de Premier League, terwijl anderen vonden dat ik dat niet verdiende. De PDC, maar ook Sky Sports, stond altijd achter me. Als ik dan wereldkampioen wordt, kan ik niet zomaar zeggen ‘ga asjeblieft weg’.”

Wint Barney het WK, dan pikt hij zijn wedstrijdjes het komende seizoen wel uit. “Dan zou ik er wel voor kunnen kiezen om in 2019 alleen de Premier League Darts en wat World Series-toernooien te spelen. Dan is het wel mooi geweest, want op je hoogtepunt stoppen blijft natuurlijk het mooist.”