Van Barneveld onwel tijdens Players Championship

Hartproblemen niet de oorzaak van onwel worden Barney

Darter Raymond van Barneveld is vrijdagmiddag bij de Players Championship 8 in Milton Keynes onwel geraakt. De Hagenaar moest uitvoerig behandeld worden door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Meer dartsnieuws lezen? klik dan hier!

Het ambulancepersoneel nam direct een hartfilmpje op bij de 53-jarige Hagenaar, maar dat bleek allemaal in orde te zijn. Van Barneveld raakte waarschijnlijk onwel door te weinig suiker. Barney is al jaren diabetespatiënt.

Van Barneveld die in de eerste ronde al uitgeschakeld was door Ryan Searle raakte onwel na afloop van de partij Jeffrey de Zwaan en Zoran Lerchbacher waar Barney door zijn vroege uitschakeling de scores moest bijhouden. Beveiligers hielpen hem weer in de benen, maar daarna viel van Barneveld opnieuw op de grond.

Van Barneveld werd na applaus van de overige spelers naar zijn hotelkamer gebracht door het ambulancepersoneel. Zijn vriendin Julia en De Zwaan zitten bij hem. Zijn coach Iwe Kuitert zal met hem terugrijden naar Nederland, waar hij vermoedelijk nog een aantal tests moet ondergaan.

“Het positieve nieuws is dat het niets met zijn hart te maken had”, zegt Van Barnevelds manager Ben de Kok. “Daar was ik echt bang voor. Met diabetes valt te leven, met hartkwalen niet. Hij ligt nu in bed en is aanspreekbaar. Misschien heeft hij te weinig gegeten, want hij heeft lang moeten schrijven.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *