Van Barneveld begint maandagavond aan nieuw avontuur

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Van Barneveld begint maandagavond aan WK in Alexandra Palace

Na een jaar gestopt te zijn met darten is Raymond van Barneveld maandagavond terug bij het WK Darts. Van Barneveld begint daarmee aan een nieuw avontuur.

KLIK HIER voor het programma en de uitslagen van het WK Darts

De inmiddels 54-jarige Hagenaar moet het in Alexandra Palace in de eerste ronde opnemen tegen de onbekende Lourence Ilagan uit de Filippijnen. Mocht van Barneveld deze partij winnen dan wacht hem donderdagavond een loodzware klus omdat hij dan zal moeten afrekenen met voormalig wereldkampioen Rob Cross.

Nieuw hoofdstuk

Van Barneveld heeft ondertussen afgerekend met alle demonen en timmert in 2021 weer flink aan de weg. Na het behalen van een tourkaart in februari gaat het wel met horten en stoten, maar bij vlagen laat RVB zien nog aardig een partijtje te kunnen darten. Bij zijn derde wedstrijd dit seizoen won hij een Players Championship en daarmee was een ticket voor een nieuw WK veilig.

Van de zomer leek het allemaal wat minder te gaan. Bij een Player Championship ging van Barneveld onderuit en moest opgenomen worden in een ziekenhuis. Gelukkig bleek alles mee te vallen en herpakte hij zich in het najaar weer. Bij de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals in november strandde van Barneveld vroeg, maar liet hij uitstekend darts zien in partijen tegen Gary Anderson, Michael Smith en Michael van Gerwen. Van  Barneveld is nog niet versleten en kan zomaar een verassing worden bij dit PDC WK van 2022.

WK winnen?

Voormalig darter Roland Scholten denkt niet dat van Barneveld dit WK zal gaan winnen, maar toch ziet Scholten de Nederlander wel als een gevaarlijke outsider.  “Er liggen wel kansen voor hem. De eerste ronde komt hij wel door (maandag tegen Lourence Ilagan, red.), en mocht hij daarna van Rob Cross winnen, geeft dat zo’n boost, dat het daarna opeens hard kan gaan”, aldus Schoten.

Ook Co Stompé die jaren met van Barneveld optrok denkt ook dat RVB het WK niet wint, maar een verassing kan hij zeker zijn. “Hij viel me in elk geval zeker niet tegen bij de Players Championship Finals. Hij speelde heel behoorlijk en hij is positief. Hij traint hard en doet er veel voor, dus als hij op het podium het gevoel krijgt zoals in zijn gloriejaren kan hij altijd verrassen.”

Maandag 20 december, vanaf 20.00 uur:
Eerste ronde (best of 5 sets)
Luke Woodhouse (Eng)-James Wilson (Eng)
Rusty-Jake Rodriguez (Oos)-Ben Robb (NZl)
Raymond van Barneveld-Lourence Ilagan (Fil)

Tweede ronde (best of 5 sets)
James Wade (Eng, 4)-Maik Kuivenhoven

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites

%d bloggers liken dit: