Dylan van Baarle heeft zijn contract verlengd bij Team INEOS. De wielrenner uit Voorburg ligt nu tot het einde van 2023 vast bij de Britse formatie.

De 27-jarige Zuid-Hollanders beschikte over een aflopende verbintenis bij Team INEOS, dat tussen 2014 en mei van dit jaar Team Sky heette. De voormalig nationaal kampioen tijdrijden kwam in 2018 over van het toenmalige Cannondale-Drapac, waar hij vier jaar voor koerste.

“Ik ben heel blij met mijn nieuwe contract bij de ploeg. Ik ben hier een betere wielrenner geworden en ik wil die progressie vasthouden. Een contract voor drie jaar geeft mij vertrouwen en het toont ook dat het team vertrouwen heeft in mij”, aldus Van Baarle dinsdag op de website van Team INEOS.

Dit seizoen won Van Baarle de achtste etappe in het Critérium du Dauphiné en het eindklassement in de Herald Sun Tour. Ook was hij een van de knechten van Egan Bernal in de Tour de France. De Colombiaan won de tweede grote ronde van het jaar. Van Baarle eindigde zelf als 46e in het algemeen klassement.