Het laatste verslag vanaf de Weissensee komt van Marion Hoogveld uit het Brabantse Goirle. Hoogveld reed afgelopen week twee keer de Alternatieve Elfstedentocht en verbeterde ook nog eens twee keer haar persoonlijk record. In onderstaande verslag zijn de belevenissen van Marion Hoogveld te lezen.

Ik wilde proberen 2 keer in een week de tocht te rijden en uit te rijden. Dit is me gelukt. Op dinsdag startre de tocht om 7 uur met ca 1350 deelnemers. Het voelde erg koud aan. Het parcours was 12,5 km en op sommige stukken erg smal door de eerdere sneeuwval op maandag. Doordat de sneeuw druk uitvoert op het ijs waren er meerdere scheuren ontstaan. Door dit was het op sommige stukken erg druk en kon je minder hard schaatsen. De eerste 2 rondes heb ik in de buurt van vriendinnen kunnen schaatsen, daarna ben ik alleen verder gegaan. Dit 7oelde beter, zodat ik meer zicht had op het ijs, de scheuren en mijn eigen temp0 kon bepalen. Na 9 uur en 5 minuten kwam ik zonder te vallen over de finish. Een nieuw pr. Mijn oude tijd stond op 9 uur en 33 minuten uit 2016. De tocht van vrijdag is verplaatst naar donderdag aangezien op vrijdag zeer slecht weer werd verwacht. Dit hoorde ik dinsdag tijdens mijn tocht bij de doorkomst van de start/finish.

Donderdag was het iets warmer en het parcours was breder. Daarnaast waren er maar ca 600 deelnemers. Ook nu werd om 7 uur gestart. Ik was in eerste instantie van plan te gaan voor 100 km, aangezien de tocht 1 dag was vervroegd en minder kon herstellen, maar het ging zo goed, dat ik mijn vriendinnen heb laten weten om toch door te gaan. Ronde 1 tot 6 heb ik in een groepje geschaatst, daarna even een ronde alleen, waarna ik nog 7 rondes met een man heb gereden en heb de tocht in mijn eentje volbracht in 8 uur en 28 minuten. Op nieuw een nieuw pr. Ook nu was de ronde 12,5 km. Voor, tijdens de tocht ben ik door veel mensen aangemoedigd, zowel op het ijs als vanuit nederland. Bij binnenkomst werd ik onthaalt door een aantal vriendinnen. Echt geweldig om dit zo mee te maken.

Sport in Nederland wil Marion Hoogveld feliciteren en bedanken voor haar bijdrage vanuit Oostenrijk.