22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Turncoach Vincent Wevers niet naar Tokio

Sanne Wevers

Sanne Wevers

Wevers verliest rechtszaak tegen de KNGU

Turncoach Vincent Wevers mag toch niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Wevers won eerder een rechtszaak tegen de KNGU, maar in hoge beroep trok de gymnastiekbond aan het langste eind.

Wevers, kreeg een aantal weken geleden gelijk van de rechter dat hij als coach naar de Olympische Spelen in Tokio mocht gaan. Ondanks een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van de trainer stelde de rechter op grond van het artikel dat Wevers tekende in zijn contract om bij grote evenementen als coach aanwezig te zijn in het gelijk. In het hoge beroep is deze eis van tafel geveegd door de rechtbank. Het hof acht nu dat Wevers niet het recht heeft om altijd als begeleider mee te gaan en dat de KNGU de begeleiding mag kiezen.

“De sport en de sporters hebben wat mij betreft verloren”, aldus Wevers. “Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar ben tevreden over het feit dat ik alles heb geprobeerd om in het belang van de sporters toch deel te kunnen nemen aan Tokio. Het spreekt voor zich dat ik de sporters zal begeleiden en zo goed als mogelijk zal voorbereiden tot aan het moment dat zij naar Tokio vertrekken.”

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites