Meteen naar de inhoud
Home » Turnbondscoach Gerben Wiersma legt taken neer

Turnbondscoach Gerben Wiersma legt taken neer

Wiersma stapt op wegens persoonlijke omstandigheden

Gerben Wiersma heeft zijn taken als turnbondscoach van Nederland neergelegd. Dat heeft de KNGU donderdagmiddag bekend gemaakt. Wiersma die de vrouwen onder zijn hoede had heeft zijn taken wegens persoonlijke omstandigheden neergelegd.

Kijk hier Formule 1 via een gratis livestream

“Voor het besluit om te stoppen heb ik verschillende redenen. Mijn afwegingen zijn zowel professioneel als persoonlijk van aard”, verklaart Wiersma zijn keuze. ,,De afgelopen periode heb ik mijzelf een aantal vragen gesteld die betrekking hebben op mijn rol en verantwoordelijkheden als bondscoach.” Wiersma is sinds 2008 in dienst van de KNGU, waarvan de laatste acht jaar als bondscoach.

“Ik heb gekeken waar we nu staan: het grootste deel van de olympische voorbereiding is afgerond, en ook de route richting de Olympische Spelen in 2024 is uitgestippeld. Daarnaast keek ik naar mijn eigen rol. Het leiding geven aan een olympisch team vraagt een kritische en professionele houding. Als geen ander weet ik wat er nodig is. De overtuiging, het enthousiasme, de toewijding en de energie die ik als bondscoach van anderen vraag, eis ik ook van mezelf. Nu ik constateer dat ik niet meer voor de volle 100 procent kan leveren, om welke reden dan ook, doe ik niet alleen hen tekort, maar ook de sport en natuurlijk mezelf.”

Geef een antwoord