16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tsjechen knikkeren Oranje uit EK

Nederland

Nederland

Tsjechen in Boedapest te sterk voor Oranje

Het avontuur voor het Nederlands elftal bij het EK Voetbal zit er op. Oranje verloor zondagavond in Boedapest met 0-2  van Tsjechië.

Oranje zou wel even naar…. het werd helemaal niks in Boedapest. Oranje had het vanaf de eerste minuut lastig met het verdedigend goed spelende Tsjechië. Het meeste gevaar kwam van verdediger Denzel Dumfries die zowel over de rechterkant als de linkerkant voor het meeste gevaar zorgde. Oranje wat moeite had om kansen te creëren zag Tsjechië de beste kans krijgen, maar goed ingrijpen van Matthijs de Ligt voorkwam een doelpunt.

Powered by WP Bannerize

Rood de Ligt

Na rust ging het compleet mis voor het Nederlands elftal. De Ligt gleed onder druk van topscoorder Patrik Schick ten val en veegde met zijn hand de bal weg. De Ligt leek er met een gele kaart goed vanaf te komen, maar de VAR greep in en scheidsrechter Segej Karasev stuurde de verdediger Juventus terecht met rood van het veld. Een minuut voor die rode kaart had Oranje op een 1-0 voorsprong moeten komen toen Memphis Depay Donyell Malen wegstak met een prachtige hakbal, maar de aanvaller van PSV faalde oog in oog met de Tsjechische keeper Tomáš Vaclík.

Oranje kreeg het daarna nog moeilijker tegen de Tsjechen dat Nederland omsingelde. De ploeg van bondscoach Frank de Boer kwam maar niet onder de druk uit en het was wachten op de Tsjechische treffer. Die treffer kwam ruim twintig minuten voor tijd toen aanvaller Tomáš Holeš van dichtbij de bal binnen kon knikken. Tien minuten viel het doek voor Oranje definitief toen Schick na een snelle counter van de Tsjechen bij de eerste paal voor de beslissende 0-2 zorgde.

Drie overwinningen

Oranje begon het EK Voetbal op 13 juni nog goed met een 3-2 overwinning op de Oekraïne. Toen ook Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (3-0) werden verslagen leek er voor het Nederlands elftal kansen om ver in het toernooi te komen. Opnieuw bleken de Tsjechen zoals wel vaker gebeurde een struikelblok voor Oranje.

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites