Eredivisie Sportnieuws Voetbal

‘Transfer Nicolai Jörgensen naar Newcastle van de baan’

Feyenoord, Eredivisie


ROTTERDAM –  Nicolai Jörgensen blijft naar alle waarschijnlijkheid tot het einde van het seizoen de spits van Feyenoord, ondanks de belangstelling van Newcastle United. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Rotterdammers de deadline hadden bepaald op maandagavond 18.00 uur.

Newcastle was bereid om maximaal zeventien miljoen euro te bieden op de regerend Eredivisie-topscorer, maar daar wilde Feyenoord niet mee akkoord gaan, schrijft het AD. De Rotterdammers wilden uiterlijk maandagavond weten waar ze aan toe zouden zijn. Men was bang voor een verstoorde voorbereiding op het cruciale bekerduel tegen PSV, dat woensdagavond op deadlineday wordt afgewerkt. Bovendien zou de huidige nummer vier van de Eredivisie te weinig tijd hebben om een vervanger voor Jörgensen te halen.

Het heeft er echter alle schijn van dat de Deen over een half jaar alsnog de deuren van De Kuip achter zich dicht trekt. Jörgensen heeft nog een contract tot medio 2021 en gaat met Denemarken op het WK spelen. Feyenoord gaat ervan uit dat Jörgensen zich in Rusland in de kijker gaat spelen en in de zomer alsnog voor een groot transferbedrag kan vertrekken. Volgens het AD moet dit in ieder geval boven de twintig miljoen liggen.