19 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Toussaint is zilveren medaille op 100 meter rugslag kwijt

Kira-Toussaint

Kira-Toussaint

Korstanje grijpt net naast medaille

Update 20:50:

Kira Toussaint is haar zilveren medaille op de 100 meter rugslag kwijt. De finale bij het EK moest namelijk worden overgezwommen. Kathleen Dawson won opnieuw, maar Toussaint was de dupe en eindigde de tweede keer als vierde in 59,32 en dat was drie tiende langzamer dan haar tijd van eerder op de avond. De Italiaanse Margaritha Panziera won het zilver en de Russische Maria Kameneva het brons.

Maaike de Waard die eerder op de avond zesde werd eindigde uiteindelijk als achtste.


Oude bericht

Kira Toussaint heeft bij het EK langebaan zwemmen in het Hongaarse Boedapest een zilveren medaille gewonnen op de 100 meter rugslag.

Toussaint die eerder al een gouden plak veroverde op de 50 meter rugslag moest in de finale haar meerdere erkennen in de Britse Kathleen Dawson die met 58,18 de snelste tijd zon. Toussaint zwom 59.02. Maaike de Waard eindigde met een tijd van 1.00,33 als zesde.

Kortanje

Nyls Korstanje wist eerder op de avond net geen medaille te halen op de 50 meter vlinderslag. Korstanje eindigde in de finale als vijfde in een tijd van 23,14 en greep daarmee op 0,06 net naast een bronzen plak.

Wil je deze week online naar het EK Langebaan zwemmen in Boedapest kijken? KLIK HIER en vind een gratis livestream van de organisatie.

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites