22 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tour de France vandaag: Vlak dus sprinten

Tour de France

Tour de France

Kans op sprint in Châteauroux is groot

De Tour de France is al weer gevorderd tot aan de zesde etappe. Vandaag gaat de zesde etappe van 161 kilometer van Tours naar Châteauroux.

Meer Tour informatie? Klik dan hier voor het overzicht

De verwachting is dat de renners het vandaag allemaal wel wat rustiger aangaan doen, want vrijdag staat er een enorme lange heuveletappe op het programma over 249,5 kilometer van Vierzon naar Le Creusot. Voor de gekwetsten in het peloton is het hopen dat van start tot finish het peloton niet in galop raakt. Wat wel vast staat is dat we gaan sprinten in Châteauroux want deze etappe is vlak.

Zesde etappe Tour de France 2021

Wel ligt er halverwege de etappe een puntje voor de bergtrui klaar. Ide Schelling hoeft niet te vrezen voor zijn bollentrui zolang Mathieu van der Poel maar niet als eerste over de Cote de Saint-Aignan komt. In finishplaats Châteauroux was de Ronde van Frankrijk in 2011 voor het laatst. Dat werd een feestje voor Cavendish en ook nu liggen de kaarten goed voor de snelle mannen. Het is de vierde keer dat de Tour er finisht en telkens was het spurten geblazen. Ook in 2008 was Cavendish de snelste en bij de eerste aankomst, in 1998, was Mario Cipollini de gevierde man.

Tour de France op televisie

De zesde etappe in de Tour de France zal vandaag ook weer live te bewonderen zijn op de Nederlandse en Belgische televisie. De NOS begint om 15.00 uur op NPO 1 met het live verslag. Sporza is er vandaag wat vroeger bij want hun uitzending start al om 13.45 uur. Dus wil je niks missen dan kan je het beste afstemmen in eerste instantie op dit Belgische kanaal.

Ook via Eurosport en de Eurosport Player kan je vanmiddag vanaf 13.45 uur live naar de zesde etappe kijken in de Tour de France. De renners vertrekken rond 13.55 uur in Tours en na verwachting komt het peloton rond 17.30 uur aan in Châteauroux.

De kanshebbers vandaag? Tim Merlier, Mark Cavendish, Arnaud Démare, Nacer Bouhanni, Cees Bol, Wout van Aert, Jasper Philipsen en Danny van Poppel.

Powered by WP Bannerize

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites