16 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tour de France vandaag: Sprinters zijn aan zet

Tour de France vandaag Sprinters zijn aan zet (Foto Pikist)

Tour de France vandaag Sprinters zijn aan zet (Foto Pikist)

Kans op massasprint in Pontivy groot

De Tour de France gaat vandaag verder met een vlakke etappe van Lorient naar Pontivy. De etappe is 183 kilometer en vlak, dus de sprinters zijn aan zet.

Sprint in Pontivy

Met de gele trui om de schouders van Mathieu van der Poel vertrekt het peloton vanmiddag om 13.10 uur vanuit Lorient. In deze vlakke etappe naar Pontivy zijn nog wel twee punten te verdienen voor de bergtrui. Halverwege de etappe zijn er punten te verdienen op de Côte de Cadoudal en 30 kilomter van het einde ligt er nog een puntje op de Côte de Plumeliau.

Derde etappe Tour de France

In deze derde etappe lopen de laatste 7 kilometers naar beneden. In de diepe finale zijn een paar haakse bochten maar de weg naar de finish is rechtuit en vlak. In de straten van Pontivy kan het niet anders zijn dat de sprinters een gooi gaan doen naar de etappezege.

Van der Poel

Wij verwachten dat ook Mathieu  van der Poel in zijn gele trui zal gaan mee sprinten in de finale. De 26-jarige Brabander is van alle markten thuis en kan als hij een hele goede dag heeft ook gewoon een massasprint winnen. Dat heeft de renner van Alpecin-Fenix in het verleden al meerdere keren gedaan.

Mocht van der Poel niet gaan mee sprinten dan zal zeer zeker zijn teamgenoot Tim Merlier proberen de etappe te winnen. Merlier won dit seizoen al meerdere sprintjes en behoort samen met Caleb Ewan tot de twee grootste kanshebbers. Maar ook Arnaud Démare, Wout van Aert, Cees Bol, Peter Sagan, Nacer Bouhanni en Mark Cavendish rekenen wij tot de groep kanshebbers voor de etappezege.

Powered by WP Bannerize

Tour op TV

De derde etappe in de Tour de France is vanaf 12.50 uur live te zien via de Eurosport Player. De live uitzending op Eurosport 1, Sporza en de NOS op NPO 1 begint rond 14.20 uur.  Ook is het mogelijk om de derde etappe online te kijken via wielrennen live stream op onze website.

Finish profiel derde etappe Tour de France

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites