24 oktober 2021

Sport in Nederland

sportnieuws en livestreams

Tour de France vandaag: Flinke Alpenreuzen

Tour de France vandaag Flinke Alpenreuzen (Foto Pixabay)

Tour de France vandaag Flinke Alpenreuzen (Foto Pixabay)

Renners krijgen korte maar vrij zware bergetappe voorgeschoteld

Het Tour-peloton krijgt het vandaag in de negende etappe flink voor de kiezen. Er wachten flinke Alpenreuzen op weg naar de finish in Tignes.

De start is vanmiddag om 13.00 uur in Cluses waar de etappe nog vlak begint. Na 20 kilometer doemt de eerste klim van de dag op. De Côte de Domacy is een klim van de tweede categorie van 2,5 kilometer lang met een stijgingspercentage van toch wel bijna 10%. Hier zullen vermoedelijk de aanvallers een poging gaan wagen om in de kopgroep te gaan zitten.

Negende etappe Tour de France

Col de Pré van de buitencategorie

De tweede klim van de dag mag er ook zijn want na een wat lichte afdaling vanuit Megeve wacht de Col des Saisies (9.4 km a 6.2%). Eenmaal de top van deze 1e categorie bereikt wacht een lange afdaling naar Beaufort. Vanuit daar gaat het echt werk beginnen want de Col du Pré van de buitencategorie is dan de volgende Alpenreus die de renners tegen komen. De Col du Pré is 12.6 kilometer lang met een gemiddelde stijgingspercentage van 7.7%. Eenmaal hier de top bereikt dan blijven de renners op een soort van plateau waarna direct de Cormet de Roselend volgt (5.7 km a 6.5%).

Op de top van de Cormet de Roselend wacht een super lange afdaling die via Bourg-Saint-Maurice-Les-Arcs naar Sainte-Foy-Tarentaise gaat. Vanaf hier begint de klim naar Tignes via de Montée de Tignes. Deze klim is met 21 kilometer ontzettend lang. En na een lange dag koers gaat zal het stijgingspercentage van 5.6% echt wel gevoeld gaan worden door de renners. De eerste renner(s) in Tignes worden verwacht rond tussen 17.30 en 18.00 uur. De etappe is met een lengte van 145 kilometer niet bepaald lang dus dat vraagt om een hoop spektakel.

Klim naar Tignes

De favorieten

Noem een favoriet voor de overwinning in deze etappe. Dat is na de dag van zaterdag niet zo moeilijk te noemen. Mocht een kopgroep binnen handbereik zijn dan zal gele trui drager Tadej Pogacar alles op alles zetten om hier een etappe te winnen. Want etappe winst ontbreekt deze Ronde van Frankrijk aan het palmares van de Sloveen. Andere kanshebbers op een etappezege? Wout Poels in zijn bollentrui misschien wel, want de Limburger heeft te kennen te geven vol voor de bollentrui te gaan in deze Tour. Andere kanshebbers?  Bauke Mollema, Simon Yates, Jakob Fuglsang, Esteban Chaves, Thomas De Gendt, Ruben Guerreiro, Ben O’Connor, Sepp Kuss, Julian Alaphilippe, Guillaume Martin en Mattia Cattaneo misschien wel. Maar ook andere renners zullen natuurlijk proberen een gooi te doen naar een etappezege zo vlak voor de rustdag.

Tour de France op televisie

De negende etappe in de Tour de France is natuurlijk vanmiddag ook weer live te zien op de televisie. Zowel Eurosport, de NOS op NPO 1 en Sporza op één zullen vandaag de etappe in zijn geheel gaan uitzenden. Vanaf 13.00 uur kan je dus lekker de hele middag vanuit je luie stoel kijken naar deze fantastische etappe die ons voorgeschoteld gaat worden.

Wil je vanmiddag om 15.00 uur ook de verrichtingen van Max Verstappen niet missen bij de Grand Prix van Oostenrijk? KLIK HIER en kijk om 15.00 uur hier gratis naar de Formule 1 via een livestream.

Powered by WP Bannerize

 

Gratis voetbal livestreams

F1 livestreams

Nederlandse goksites