‘Tour de France stopt niet bij 1 besmettingsgeval’

‘Tour de France stopt niet bij 1 besmettingsgeval’

Op 29 augustus gaat de Tour de France in Nice van start. Voorzitter David Lappartient van de UCI laat weten dat de Tour bij een besmettingsgeval niet zomaar gestopt zal gaan worden. “Ik blijf optimistisch dat de Tour doorgaat. Nul risico bestaat niet, maar ik denk dat het veilig genoeg is om te racen.”

Gratis wieler live streams klik hier

De UCI heeft protocollen opgesteld om het wielrennen weer mogelijk te maken. Alle renners moeten voor de koersen worden getest op het coronavirus en zoveel mogelijk in de beschermde omgeving van de ploeg blijven. Er zijn ook protocollen voor als er 1 of meer renners positief testen op het virus, maar die zijn niet openbaar gemaakt.

“Het is een lastige kwestie. Als een renner positief test, moet hij uit de koers worden gehaald en mogelijk moeten renners die nauw contact hebben gehad met de besmette renner ook de koers verlaten. De koers stopt in ieder geval niet bij 1 positief geval”, zegt de UCI-baas. “Ik ben optimistisch en verwacht dat de Tour doorgaat. Ik maak me geen grote zorgen over besmettingen in het peloton, maar meer hoe in sommige delen van Europa het virus weer aanwakkert.”

Geef een reactie